associació catalana d'intel·ligència artificial

JORNADA DE L’ACIA 2020 (2 de desembre de 2020)

Aquest any, degut a la pandèmia que tots estem patint, ens hem vist obligats a cancel·lar el congrés anual de l’ACIA, el CCIA2020.

Per això el Consell Rector de l’ACIA va decidir de fer un petit acte abans d’acabar l’any amb una conferència convidada i l’entrega de premis de l’ACIA de l’any 2020.

La JORNADA DE L’ACIA 2020 es farà en línia el dia 2 de desembre del 2020 a partir de les 9:45. La conferència convidada serà a càrrec del professor Alfonso Valencia, investigador ICREA i director del Life Science Department Barcelona Supercomputing Centre (BSC) i serà sobre projectes relacionats amb l’aplicació de tècniques d’IA a la recerca en covid-19.

Ja que aquesta jornada és oberta a tothom i no hi ha cap cost d’inscripció també es va decidir d’aprofitar per recaptar fons per la recerca en covid-19 a través de la Fundació la Marató de TV3.

Us encoratgem, particulars i institucions, a participar a la nostra jornada i a fer alguna aportació a la Marató. A continuació podeu trobar el programa, les instruccions pel registre i la manera de fer aportacions.

PROGRAMA:

9:45 Obertura

10:00 Conferència convidada:

“COVID-19: datos, computación, modelos, NLP y AI en el BSC.” (en castellà)
Alfonso Valencia, ICREA y BSC.

El professor Alfonso Valencia és biòleg i doctor en bioquímica i biologia molecular per la UAM. És professor d’investigació ICREA i director del Life Science Department Barcelona Supercomputing Centre (BSC), director del Spanish National Bioinformatics Institute (INB) i cap del Spanish Node of the European Bioinformatics Infrastructure ELIXIR.

En aquesta xerrada el Prof. Valencia farà un repàs d’alguns dels projectes a l’entorn de l’actual pandèmia del covid-19, on el modelat, el processament del llenguatge natural (NLP) i les tècniques d’aprenentatge automàtic són els components centrals. Aquests desenvolupaments s’han de posar en el context tant de les limitacions actuals relacionades amb l’organització de les dades i els recursos computacionals, com de les iniciatives actuals per a resoldre’ls.

11:00 Premi ACIA al millor TFG/TFM

“Handling variable shaped & high resolution images for multi-class classification problem.” (en anglès)
Yiannis Sotiropoulos (Estudiant de màster al Barcelona Supercomputing Center)
Director: Dr. Dario Garcia.

11:15 Premi Marc Esteva Vivanco a la millor tesi doctoral

“Adapting robot behavior to user preferences in assistive scenarios” (en català)
Dr. Gerard Canal (Postdoctoral Research Associate al Department of Informatics, King’s College London)
Directors: Dr. Guillem Alenyà i Prof. Carme Torras.

12:00 Clausura

PLATAFORMA

Pel desenvolupament de la Jornada de l’ACIA 2020 farem servir la plataforma Zoom.

És convenient fer un registre previ el més aviat possible, abans del dia 30 de novembre. De totes maneres Zoom mantindrà el registre obert fins al final de l’acte i hom podrà registrar-se a mig esdeveniment.

Per registrar-vos fer clic a REGISTRE A LA JORNADA DE L’ACIA 2020. Després del registre rebreu un correu de confirmació.

COL·LABORACIÓ AMB FUNDACIÓ LA MARATÒ DE TV3 DEDICADA A LA COVID-19

Aquest any la recollida de fons de la Marató de TV3 està dedicada a la recerca per fer front a la covid-19. Des de l’ACIA ens solidaritzem amb aquest objectiu i us demanen que feu alguna aportació, encara que sigui petita, a través de la nostra organització.

Podeu fer una donació a nom de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial al compte de PayPal (no cal tenir compte)

Feu clic a:o feu servir el codi QR:

o feu una transferència al compte de Caixabank ES45 2100 3648 9422 0003 8541. Especificar clarament el concepte “Donatiu per La Marató de TV3”.